اثر حاد ورزش هوازی به همراه مصرف مکمل چای سبز بر سطوح پلاسمایی گلسیرول، اسیدچرب و انسولین مردان تمرین کرده

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دکترای فیزیولوژی ورزشی. گروه تربیت بدنی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

2 استادیار گروه تربیت بدنی.گروه تربیت بدنی، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به تحقیقات انجام شده فعالیت هوزی و برخی مواد غذایی مانند چای سبز می توانند بر لیپولیز موثر باشند. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثر حاد ورزش هوازی به همراه مصرف مکمل چای سبز بر سطوح پلاسمایی گلسیرول، اسیدچرب و انسولین مردان تمرین کرده بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر، 16 مرد سالم داوطلب به دو گروه تجربی (8= n) و گروه دارونما (8= n) تقسیم شدند. مداخله تحقیق شامل مصرف کپسول چای سبز یا دارونما بود که از آزمودنی ها خواسته شد طی سه مرحله کپسول های حاوی مکمل چای سبز یا دارونما را از یک روز قبل و نیز 90 دقیقه قبل از انجام فعالیت ورزشی در روز بعد از آن مصرف کنند. نمونه های خون از تمامی آزمودنی­ها قبل و پس از پروتکل جمع آوری شد.
یافته ها: براساس نتایج مطالعه مشاهده شد که افزایش معنی داری در سطوح پلاسمایی انسولین، گلسیرول و اسیدچرب در گروه مکمل پس از انجام فعالیت ورزشی نسبت به قبل از فعالیت مشاهده شد(05/0p<) در حالی که تغییرات در گروه دارونما معنادار نبودند (05/0p<).
نتیجه گیری: از اینرو به نظر می­رسد که انجام یک وهله تمرین ورزشی به همراه مصرف مکمل چای سبز ممکن است منجر به فراخوانی بیشتر گلسیرول و اسیدچرب پلاسمایی شود.

کلیدواژه‌ها


1-Adriano EL, Romulo CB, Flavio OP, Joao FG, Ronaldo V, Barros JH and Maria APK. (2010). Relationship between training status and maximal fat oxidation rate. J Sports Sci and Med, 9: 31-35.
2-            Achten J, Jeukendrup AE. (2004). Optimizing fat oxidation through exercise and diet. Nutrition. 20:716 27.
3-Kiens B. (2006). Skeletal muscle lipid metabolism in exercise and insulin resistance. Physiol Rev. 86:205 43.
4-29 ok1. Lee MJ, Maliakal P, Chen L, Meng X, Bondoc FY, Prabhu S, et al. Pharmacokinetics of tea catechins after ingestion of green tea and (-)-epigallocatechin-3-gallate by humans: formation of different metabolites and individual variability. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2002 Oct;11(10 Pt 1):1025-32.
5-Gahreman DE, Boutcher YN, Bustamante S, Boutcher SH. (2016). J Exerc Nutrition Biochem. 2016; 20(1):001-008, http://dx.doi.org/10.20463/jenb.2016.03.20.1.1.
6-Sano M, Tabata M, Suzuki M, Degawa M, Miyase T, Maeda-Yamamoto M. (2001). Simultaneous determination of twelve tea catechins by high-performance liquid chromatography with electrochemical detection. Analyst. 126:816-820.
7-Kao YH, Chang HH, Lee MJ, Chen CL. (2006). Tea, obesity, and diabetes. Mole Nutr Food Res. 50:188-210.
8-Venables MC, Hulston CJ, Cox HR, Jeukendrup AE. (2008). Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. Am J Clin Nutr. 87:778-784.
9-Cheneviere X, Malatesta D, Peters EM, Borrani F. (2009) A mathematical model to describe fat oxidation kinetics during graded exercise. Med Sci Sports Exerc 41:1615–1625
10-Dulloo AG, Duret C, Rohrer D, Girardier L, Mensi N, Fathi M, Chantre P, Vandermander J. (1999). Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans. Am J Clin Nutr. 70:1040-1045.
11- Gregersen NT, Bitz C, Krog-Mikkelsen I, et al. (2009). Effect of moderate intakes of different tea catechins and caffeine on acute measures of energy metabolism under sedentary conditions. Br J Nutr. 102:1187–94.
12-Trapp EG, Chisholm DJ, Boutcher SH. Metabolic response of trained and untrained women during high-intensity intermittent cycle exercise. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 2007; 293:R2370-R2375.
13-Strott C A. Sulfonation and molecular action. Endocr Rev. 2002; 23:703-732.
14-Issekutz B, Jr. Role of beta-adrenergic receptors in mobilization of energy sources in exercising dogs. J Appl Physiol. 1978;44: 869-876.
15-Hsu CH, Tsai TH, Kao YH, Hwang KC, Tseng TY, Chou P. Effect of green tea extract on obese women: a randomized, double-blind, placebo- controlled clinical trial. Clin Nutr. 2008; 27:363–70.
16-Kempf K, Herder C, Erlund I, et al. Effects of coffee consumption on subclinical inflammation and other risk factors for type 2 diabetes: a clinical trial. Am J Clin Nutr 2010; 91:950–7.
17- Hill AM, Coates AM. Can EGCG reduce abdominal fat in obese subjects? J AM Coll Nutr 2007; 26:392-402.
18-Shimotoyodme A, Haramizu S, Inaba M, Murase T, Tokimitsu I. Exercise and green tea extract stimulate fat oxidation and prevent obesity in mice. Med Sci Sports Exerc 2005; 37:1884-1892.
19-Zolfaghary M, Taghian F, Hedayati M. Comparing the effect of green tea extract consumption, aerobic exercise and combination of these two methods on CRP Level in obese women. Razi Journal of Medical Sciences. 2013. Vol. 20, No. 110.
20-Haghighi AH, Eslami Nick E, Hamedi Nia MR. The effect of eight weeks aerobic training and moderate and high doses green tea consumption on body composition and lipid profile in overweight and obese women. Medical Journal of Mashhad. 2015. Vol. 58, No. 7,  pp: 356-369. 
21-Venables MC, Hulston CJ, Cox HR, Jeukendrup AE. Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. Am J Clin Nutr 2008;87:778-84.  [15]
22-Waltner-Law, M. E., Wang, X. H. L., Law, B. K., Hall, R. K., Nawano, M., & Granner, D. K. (2002). Epigallocatechin gallate, a constituent of green tea, represses hepatic glucose production. Journal of Biological Chemistry, 277, 34933–34940.
23-Wu, L. Y., Juan, C. C., Hwang, L. S., Hsu, Y. P., Ho, P. H., & Ho, L. T. (2004). Green tea supplementation ameliorates insulin resistance and increases glucose transporter IV content in a fructose-fed rat model. European Journal of Nutrition, 43, 116–124.
24-Manders  RJ,  Van  Dijk  JW,  van  Loon  LJ.  Low-intensity  exercise reduces  the prevalence of hyperglycemia in type 2 diabetes. Med Sci Sports Exerc 2010;42: 219-25.
25-van  Loon  LJ,  Koopman  R,  Stegen  JH,  Wagenmakers  AJ,  Keizer  HA,  Saris  WH. Intramyocellular  lipids  form  an  important  substrate  source  during  moderate intensity  exercise  in  endurance-trained  males  in  a  fasted  state.  J  Physiol 2003;553:611-25.
26-Hininger-Favier  I,  Benaraba  R,  Coves  S,  Anderson  RA, Roussel  AM.  Green  tea extract decreases oxidative stress and improves insulin sensitivity in an animal model  of  insulin  resistance,  the  fructose-fed  rat.  J  Am  Coll  Nutr  2009;28: 355-61.  [48] 
27-Venables MC, Hulston CJ, Cox HR, Jeukendrup AE. Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. Am J Clin Nutr. 2008;87:778–84. 34.
28-Butcher RW, Baird CE, Sutherland EW. 1968. Effects of lipolytic and antilipolytic substances on adenosine 3′,5′-monophosphate levels in isolated fat cells. J Biol Chem 25: 1705–1712.
29-Leijten PA, van Breemen C. 1984. The effects of caffeine on the noradrenaline-sensitive calcium store in rabbit aorta. J Physiol 357: 327–339.
30-Acheson KJ, Zahorska-Markiewicz B, Pittet P, Anantharaman K, Jéquier E. 1980. Caffeine and coffee: their infl uence on metabolic rate and substrate utilization in normal weight and obese individuals. Am J Clin Nutr 33: 989–997.
31-Jeukendrup AE, Randell R. 2011. Fat burners: nutrition supplements that increase fat metabolism. Obes Rev 12: 841–851. 11) Kim JS, Jeon YR, Hwang
32-Kuo YC, Lin JC, Bernard JR, Liao YH. 2015. Green tea extract supplementation does not hamper endurancetraining adaptation but improves antioxidant capacity in sedentary men. Appl Physiol Nutr Metab 40: 990–996.
33-Eichenberger P, Colombani PC, Mettler S. 2009. Effects of 3-week consumption of green tea extracts on wholebody metabolism during cycling exercise in endurancetrained men. Int J Vitam Nutr Res 79: 24–33.
34-Cheneviere X, Malatesta D, Peters EM, Borrani F. (2009) A mathematical model to describe fat oxidation kinetics during graded exercise. Med Sci Sports Exerc 41:1615–1625.