تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا همراه با مکمل دهی ال-کارنتین بر پروفایل لیپیدی مردان دارای اضافه وزن

نویسنده

کارشناس ارشد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی.گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: هایپرلیپیدمی با افزایش بروز آترواسکلروزیس و حوادث قلبی عروقی در سنین بزرگسالی مرتبط است. ال-کارنیتین نیز ترکیبی آمینی است که درکاتابولیسم چربیها نقش اساسی دارد. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیرشش هفته تمرین  تناوبی با شدت بالا (HIIT) همراه با مکمل دهی ال-کارنتین بر پروفایل لیپیدی مردان دارای اضافه وزن است.
روش بررسی: جامعه ی آماری تحقیق حاضر را مردان دارای اضافه وزن ساکن ارومیه تشکیل می دادند که 32 نفر از آنان بصورت هدفدار و در دسترس انتخاب و به دو گروه مکمل-تمرین و دارونما-تمرین (16 n=) تقسیم شدند. سپس بمدت6 هفته، هر هفته 4 جلسه تمرین تناوبی با شدت بالا با استفاده از ارگومتر انجام دادند. گروه مکمل نیم ساعت قبل از شروع تمرین، mg/kg10 ال کارنتین مایع مصرف نمودند. نمونه گیری خونی 48 ساعت قبل و بعد از تمرینات انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل استفاده شد ( 05/0 P <).
یافته­ها: نتایج حاکی از افزایش سطوح TG و HDL، و کاهش کلسترول، LDL و درصد چربی بدن بر اثر مصرف مکمل ال-کارنتین و تمرین HIIT است ولی این تغییرات معنی داری نـمی باشد.
نتیجه­گیری: به طور کلی تاثیر مطلوب قابل توجهی از دریافت مکمل ال - کارنتین به همراه تمرین HIIT در مردان مبتلا به اضافه وزن مشاهده نشد، که احتمالا بدلیل تفاوت یا کاهش شدت و یا مدت تمرین، میزان و مدت مکمل دهی ال-کارنتین نسبت به سایر تحقیقات مشابه می باشد.

کلیدواژه‌ها


1-Kim YJ, Kim K-Y, Kim MS, Lee JH, Lee KP, Park T. A mixture of the aqueous extract of Garcinia cambogia, soy peptide and L-carnitine reduces the accumulation of visceral fat mass in rats rendered obese by a high fat diet. Genes & nutrition. 2008;2(4):35-8.
2-Park S-K, Park J-H, Kwon Y-C, Kim H-S, Yoon M-S, Park H-T. The effect of combined aerobic and resistance exercise training on abdominal fat in obese middle-aged women. Journal of physiological anthropology and applied human science. 2003;22(3):129-35.
3-Ajose O, Fasubaa O, Thomas K, Bolodeoku J. Serum lipids and lipoprotein cholesterol profile in pregnant Nigerian women. J Clin Sci. 2002;2(1-2):9-13.
4-Sakai Y, Nishikawa H, Enomoto H, Yoh K, Iwata Y, Hasegawa K, et al. Effect of L-Carnitine in Patients With Liver Cirrhosis on Energy Metabolism Using Indirect Calorimetry: A Pilot Study. Journal of clinical medicine research. 2016;8(12):863.
5-Collins HL, Drazul-Schrader D, Sulpizio AC, Koster PD, Williamson Y, Adelman SJ, et al. L-Carnitine intake and high trimethylamine N-oxide plasma levels correlate with low aortic lesions in ApoE−/− transgenic mice expressing CETP. Atherosclerosis. 2016;244:29-37.
6-Stephens FB, Wall BT, Marimuthu K, Shannon CE, Constantin‐Teodosiu D, Macdonald IA, et al. Skeletal muscle carnitine loading increases energy expenditure, modulates fuel metabolism gene networks and prevents body fat accumulation in humans. The Journal of physiology. 2013;591(18):4655-66.
7-Stephens FB, Constantin‐Teodosiu D, Greenhaff PL. New insights concerning the role of carnitine in the regulation of fuel metabolism in skeletal muscle. The Journal of physiology. 2007;581(2):431-44.
8-Eizadi M, Nazem F, Zarifyan A, Eghdami A, Khorshidi D. The Effect of Chronic Intake of L-carnitine L-tartrate on Lipid Metabolism during Aerobic Exercise. Journal of Kerman University of Medical Sciences. 2015.
9-Kraemer WJ, Volek JS, Dunn-Lewis C. L-carnitine supplementation: influence upon physiological function. Current sports medicine reports. 2008;7(4):218-23.
10-Orer GE, Guzel NA. The effects of acute L-carnitine supplementation on endurance performance of athletes. The Journal of Strength & Conditioning Research. 2014;28(2):514-9.
11-Wu MV, Bikopoulos G, Hung S, Ceddia RB. Thermogenic Capacity Is Antagonistically Regulated in Classical Brown and White Subcutaneous Fat Depots by High Fat Diet and Endurance Training in Rats IMPACT ON WHOLE-BODY ENERGY EXPENDITURE. Journal of Biological Chemistry. 2014;289(49):34129-40.
12-Ramezanpour M, matboo M, hejazi eM. The effect of four weeks aerobic training with using L-carnitine supplement on lipid profile and blood glucose in diabetic men. medical journal of mashhad university of medical sciences. 2015;58(6):316-21.
13-Haghighi AH, Yaghoubi M, Hosseini kakhk SAR. The Effect of Eight Weeks Aerobic Training and Green Tea Supplementation on Body Fat Percentage and Serum Lipid Profiles in Obese and Overweight Women. medical journal of mashhad university of medical sciences. 2013;56(4):211-8.
14-Parandak K, Arazi H, Khoshkhahesh F, Nakhostin-Roohi B. The effect of two-week L-carnitine supplementation on exercise-induced oxidative stress and muscle damage. Asian journal of sports medicine. 2014;5(2):123.
15-Lee JK, Lee JS, Park H, Cha Y-S, Yoon CS, Kim CK. Effect of L-carnitine supplementation and aerobic training on FABPc content and β-HAD activity in human skeletal muscle. European journal of applied physiology. 2007;99(2):193-9.
16-Broad EM, Maughan RJ, Galloway SD. Effects of four weeks L-carnitine L-tartrate ingestion on substrate utilization during prolonged exercise. International journal of sport nutrition and exercise metabolism. 2005;15(6):665-79.
17-Mier NM. Training effect of a high intensity interval training (HIIT) program using upper extremity exercise: CALIFORNIA STATE UNIVERSITY, LONG BEACH; 2014.
18-Jamali E, Asad MR, Rassouli A. The effect of high-intensity interval training (HIIT) on resistin gene expression in visceral adipose tissue in obese male rats. International Journal of Applied Exercise Physiology. 2016;5(1):17-25.
19-Wojcicki JM. The double burden household in sub-Saharan Africa: maternal overweight and obesity and childhood undernutrition from the year 2000: results from World Health Organization Data (WHO) and Demographic Health Surveys (DHS). BMC public health. 2014;14(1):1124.
20-Association AD. Evidence-based nutrition principles and recommendations for the treatment and prevention of diabetes and related complications. Diabetes care. 2002;25(1):202-12.
21-Cassidy S, Thoma C, Hallsworth K, Parikh J, Hollingsworth KG, Taylor R, et al. High intensity intermittent exercise improves cardiac structure and function and reduces liver fat in patients with type 2 diabetes: a randomised controlled trial. Diabetologia. 2016;59(1):56-66.
22-Lofgren IE, Herron KL, West KL, Zern TL, Brownbill RA, Ilich JZ, et al. Weight loss favorably modifies anthropometrics and reverses the metabolic syndrome in premenopausal women. Journal of the American College of Nutrition. 2005;24(6):486-93.
23-Patalay M, Lofgren IE, Freake HC, Koo SI, Fernandez ML. The lowering of plasma lipids following a weight reduction program is related to increased expression of the LDL receptor and lipoprotein lipase. The Journal of nutrition. 2005;135(4):735-9.
24-Shakerhosseini R, Rahbar A, Saadat N, Pordal F, Taleban A, Golestan B. The effect of L-carnitine supplement on lipidemic and glycemic profile in patients with type II diabetes mellitus. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2005;7(2):157-65.
25-Leelarungrayub J, Pinkaew D, Klaphajone J, Eungpinichpong W, Bloomer RJ. Effects of L-Carnitine Supplementation on Metabolic Utilization of Oxygen and Lipid Profile among Trained and Untrained Humans. Asian Journal of Sports Medicine. 2016 (In press).
26-Karlic H, Lohninger A. Supplementation of L-carnitine in athletes: does it make sense? Nutrition. 2004;20(7):709-15.
27-Stahl SM. The prescriber's guide: Cambridge University Press; 2011.
28-Brandsch C, Eder K. Effect of L-carnitine on weight loss and body composition of rats fed a hypocaloric diet. Annals of nutrition and metabolism. 2002;46(5):205-10.
29-Pathak RK, Middeldorp ME, Meredith M, Mehta AB, Mahajan R, Wong CX, et al. Long-term effect of goal-directed weight management in an atrial fibrillation cohort: a long-term follow-up study (LEGACY). Journal of the American College of Cardiology. 2015;65(20):2159-69.
30-Ringseis R, Keller J, Eder K. Role of carnitine in the regulation of glucose homeostasis and insulin sensitivity: evidence from in vivo and in vitro studies with carnitine supplementation and carnitine deficiency. European journal of nutrition. 2012;51(1):1-1.