TY - JOUR ID - 45421 TI - تاثیر فعالیت هوازی حاد به دنبال مصرف چهار نوع رژیم غذایی متفاوت بر سطح سرمی آیریزین در مردان دارای اضافه وزن JO - مجله علمی پزشکی جندی شاپور JA - JSMJ LA - fa SN - 2252-052X AU - مردانیان قهفرخی, مجید AU - حبیبی, عبدالحمید حبیبی AU - محمد شاهی, مجید AD - گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران AD - گروه تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 15 IS - 6 SP - 707 EP - 716 KW - تمرین هوازی حاد KW - رژیم غذایی KW - آیریزین KW - اضافه وزن DO - N2 - زمینه و هدف: تأثیر همزمان ورزش و رژیم­های غذایی متفاوت بر آیریزین به عنوان موضوع جدید مطرح است. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر فعالیت هوازی حاد به دنبال مصرف چهار نوع رژیم غذایی متفاوت بر سطح سرمی آیریزین در مردان دارای اضافه وزن انجام گرفته است. روش بررسی: در پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی، 8 مرد دارای اضافه وزن (میانگین سنی 6/1 23 سال و میانگینBMI  47/ 23/29)، در چهار جلسه مجزا به فاصله یک هفته به آزمایشگاه فیزیولوژی مراجعه کردند. در هر جلسه بعد از خوردن یکی از  غذاهای معمولی، پر­کربوهیدرات، پر­پروتئین و پر­چرب، 30 دقیقه با شدت 60-70 درصد حداکثر ضربان قلب روی تردمیل دویدند. سه نمونه خونی در حالت ناشتا، دو ساعت پس از مصرف غذا (قبل از ورزش) و بعد از ورزش گرفته شد. از روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس دو طرفه و مکرر استفاده شد. یافته­ها: آنالیز آماری داده­ها نشان داد مصرف چهار نوع غذای متفاوت قبل از ورزش موجب کاهش غلظت آیریزین شد، که این کاهش تنها در گروه رژیم پر­چرب معنی دار بود (038/0P≤). بعلاوه در طی ورزش پس از مصرف هر چهار نوع رژیم متفاوت، آیریزین افزایش معنی دار یافت (پر­­ کربوهیدرات 049/0P=، پر پروتئین 001/0P=، پر چرب 003/0P= و معمولی021/0P=). نتیجه­گیری: علی رغم کاهش آیریزین پس از مصرف رژیم های غذایی مختلف، به نظر می­رسد فعالیت ورزشی به دنبال رژیم های غذایی متفاوت می­تواند موجب افزایش معنی دار آیریزین سرم مردان جوان دارای اضافه وزن شود. با این حال فعالیت هوازی به دنبال رژیم غذایی پر پروتئین نسبت به سایر رژیم های غذایی افزایش معنی داری در آیریزین سرم نشان داد. UR - https://jsmj.ajums.ac.ir/article_45421.html L1 - https://jsmj.ajums.ac.ir/article_45421_2d8ba969710fdecdfa16d296ea89a666.pdf ER -