TY - JOUR ID - 142012 TI - مقایسه اثر ضدباکتریایی قسم تهای مختلف گیاه بلوط؛ یک مطالعه مروری JO - مجله علمی پزشکی جندی شاپور JA - JSMJ LA - fa SN - 2252-052X AU - بابادی, فاطمه AU - رضائی فر, کوثر AD - 1. استادیار، گروه بیماری های دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران. AD - گروه بیماری های دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران. Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 20 IS - 4 SP - 300 EP - 311 KW - میوه بلوط KW - درخت بلوط KW - ضدباکتریایی KW - میکروارگانیسم KW - دهانشویه DO - 10.32598/JSMJ.20.4.2190 N2 - زمینه و هدف هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدباکتریایی میوه بلو ط، پوسته داخلی میوه بلوط و دهانشویه جفتکس است.روش بررسی پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که از سال 1995 تا 2019 با استفاده از بان کهای اطلاعاتی الکترونیکی مانندم گایران، پایگاه مرکز اطلاعات جهاد دانشگاهی، گوگل اسکالر، ایکوپوس، پابمد، آ یا سآی و ایران مدکس انجام شده است. کلمات کلیدیجس توجو شده شامل میوه بلو ط، درخت بلوط، دهانشویه جفتکس، ضدباکتریایی، ضدمیکروبی و میکروارگانیسم است.یافت هها بررسی مطالعات قبلی نشان داد که دهانشویه حاوی میوه بلو ط، جفت و جفتکس در برابر میکروارگانیس مهای مختلف خاصیتضدمیکروبی دارند. دهانشویه جفتکس باعث کاهش چشمگیر تعداد میکروارگانیس مهای دهان م یشود.نتیج هگیری میوه بلوط و جفت دارای خواص ضدباکتریایی هستند که مربوط به وجود فنل، تانین و پروتئی نهاست. خصوصیات ضدباکتریاییدهانشویه جفتکس عمدتاً مربوط به عصاره جفت است UR - https://jsmj.ajums.ac.ir/article_142012.html L1 - https://jsmj.ajums.ac.ir/article_142012_3809be24b35113784066a5a28e0127fc.pdf ER -