%0 Journal Article %T شناسایی و تعیین مقدار اوکراتوکسین A در آرد گندم کارخانه‌های آرد شهر اهواز با استفاده از HPLC %J مجله علمی پزشکی جندی شاپور %I دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز %Z 2252-052X %A بهفر, عبدالعظیم %A نظری, زهرا %A حیدری, رضا %D 2013 %\ 05/22/2013 %V 12 %N 2 %P 217-227 %! شناسایی و تعیین مقدار اوکراتوکسین A در آرد گندم کارخانه‌های آرد شهر اهواز با استفاده از HPLC %K اکراتوکسین A %K HPLC %K آرد %R %X زمینه و هدف: اکراتوکسین A سمی­ترین نوع از اکراتوکسین­هابا اثر سمیت کلیوی و سرطان­زایی می باشد. این مطالعه به منظور شناسایی و تعیین مقدار اکراتوکسین A در آرد گندم کارخانه­های آرد شهر اهواز به روش HPLC، انجام شد. روش بررسی: به منظور شناسایی و تعیین اکراتوکسن A در آردهای تولیدی 4 کارخانه ی آرد شهر اهواز، هشت بار و هر بار یک نمونه­ی مرکب مشتمل بر 20 نمونه از آرد هر یک از کارخانه ها حمع آوری می شد. مقدار مناسبی از هر نمونه ها با محلول متانول و بافر مخلوط و از کاغذ صافی عبور و مقداری از محلول زیر صافی پس از رقیق سازی، از ستونهای مونوافینیتی مخصوص اکراتوکسین عبور داده شد. آنگاه ستون را با آب مقطر شسته و سرانجام اکراتوکسین باند شده به مادة جاذب ستون با متانول جداسازی شد. محلول متانولی توسط ازت تبخیر و باقیمانده در فاز متحرک حل و با تزریق هریک از آنها به دستگاه HPLC مجهز به ستون 18C (ابعادmm 6/4×150، اندازة ذره­ای µm5(، دتکتور فلورسانس (طول موج بر انگیختگی nm333، نشر nm460)، استفادة آب: استونیتریل و استیک اسید گلاسیال (5/49: 5/49: 1) به­عنوان فاز متحرک با سرعت جریان ml/min5/1، آنالیز شدند. یافته­ ها: 75/93درصد نمونه­ها (30 نمونه از 32 نمونه آرد مورد بررسی) به اکراتوکسین A در محدودة غلظتng/g809/0-004/0 و میانگین ng/g09/0 آلودگی داشتند. نتیجه­ گیری: سطح اکراتوکسن A در همة نمونه­ها کمتر از حد مجاز تعیین شده توسط مؤسسة استاندارد ملی و تحقیقات صنعتی ایران (ppb5) و WHO بود. %U https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49336_fb33512437a1113f98fd41ea27489cc1.pdf