تاثیرهسته ی انگور (Grapex) بر روی فعالیت بیماری آرتریت روماتویید

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه جندی شاپور اهواز

2 گروه روماتولوژی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.

10.22118/jsmj.2020.217879.1968

چکیده

مقدمه:
آرتریت روماتویید یک بیماری مزمن خود ایمنی است که با التهاب مفاصل محیطی و درد و تورم و نابودی استخوان مشخص می شود. غذاهای حاوی فلاوینویید مثل دانه ی انگور میتوانند درد و تورم مفصلی را در بیماران کاهش دهند . این مطالعه، با هدف بررسی تاثیر داروی گراپکس در شدت و فعالیت بیماری بیماران آرتریت روماتویید انجام شده است.
روش کار :
60 بیمار مبتلا به روماتویید آرتریت با سن بالای 18 سال و تشخیص داده شده بر اساس کرایتریای ACR وارد مطالعه و به دو گروه تقسیم می شوند. به گروه اول داروی Grapex با دوز 100میلی گرم روزانه و به گروه دوم پلاسبو با همان دوز داده می شود. در پایان مطالعه پس از انتهای 8 هفته ، فعالیت و شدت بیماری، CRP و ESR در هر دو گروه مورد سنجش و مقایسه قرار می گیرد.
یافته‌ها:
یافته ها نشان داد که میزان DAS28 در گروه مداخله پس از تجویز داروی گراپکس کمتر از قبل شده است که این تفاوت میانگین از لحاظ آماری معنادار می باشد(P <0.001) . در حالیکه در گروه دارونما میانگین DAS28 قیل و بعد از پلاسبو تغییری نکرده است (P>0.05)
نتیجه‌گیری‌:
با توجه به تغییر معنادار DAS28 که فقط در گروه مداخله (Grapex ) مشاهده شد، می توان نتیجه‌ گرفت که داروی Grapex در بیماران روماتویید آرتریت، موجب کاهش شدت بیماری می شود. بنابراین Grapex بعنوان مکمل، می تواند یک درمان امیدوار کننده برای کاهش شدت بیماری در این بیماران در کنار سایر درمان های متداول و مرسوم باشد.

کلیدواژه‌ها


1-Seif F, Khoshmirsafa M, Mousavi M, Beshkar P, Rafeian-Kopaei M, Bagheri N, et al. Interleukin-21 receptor might be a novel therapeutic target for the treatment of rheumatoid arthritis. Journal of Experimental & Clinical Medicine. 2014;6(2):57-61.
2-Kordasiabi MC, Akhlaghi M, Baghianimoghadam MH, Morowatisharifabad MA, Askarishahi M, Enjezab B, et al. Self Management Behaviors in Rheumatoid Arthritis Patients and Associated Factors in Tehran 2013. Global Journal of Health Science. 2016;8(3):156.
3-Almeida MdSTM, Almeida JVM, Bertolo MB. Demographic and clinical features of patients with rheumatoid arthritis in Piauí, Brazil–evaluation of 98 patients. Revista Brasileira de Reumatologia (English Edition). 2014;54(5):360-5.
4-Da Mota L, Cruz BA, Brenol CV, Pereira IA, Fronza L, Bertolo MB, et al. 2011 Consensus of the Brazilian Society of Rheumatology for diagnosis and early assessment of rheumatoid arthritis. Rev Bras Reumatol. 2011;51(3):199-219.
5-Mok CC. Morning Stiffness in Elderly Patients with Rheumatoid Arthritis: What is Known About the Effect of Biological and Targeted Agents? Drugs & aging. 2018;35(6):477-83.
6-Orange DE, Blachere NE, DiCarlo EF, Mirza S, Pannellini T, Jiang CS, et al. Rheumatoid arthritis morning stiffness is associated with synovial fibrin and neutrophils. Arthritis & Rheumatology. 2019.
7-Nassiri‐Asl M, Hosseinzadeh H. Review of the pharmacological effects of Vitis vinifera (Grape) and its bioactive compounds. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives. 2009;23(9):1197-204.
8-Shi J, Yu J, Pohorly JE, Kakuda Y. Polyphenolics in grape seeds—biochemistry and functionality. Journal of medicinal food. 2003;6(4):291-9.
9-Jhun JY, Moon S-J, Yoon BY, Byun JK, Kim EK, Yang EJ, et al. Grape seed proanthocyanidin extract–mediated regulation of STAT3 proteins contributes to treg differentiation and attenuates inflammation in a murine model of obesity-associated arthritis. PLoS One. 2013;8(11).
10-Van Vugt RM, Rijken PJ, Rietveld AG, Van Vugt AC, Dijkmans BA. Antioxidant intervention in rheumatoid arthritis: results of an open pilot study. Clinical rheumatology. 2008;27(6):771-5.
11-Jang M, Cai L, Udeani GO, Slowing KV, Thomas CF, Beecher CW, et al. Cancer chemopreventive activity of resveratrol, a natural product derived from grapes. Science. 1997;275(5297):218-20.
12-Aletaha D, Neogi T, Silman AJ, Funovits J, Felson DT, Bingham III CO, et al. 2010 rheumatoid arthritis classification criteria: an American College of Rheumatology/European League Against Rheumatism collaborative initiative. Arthritis & Rheumatism. 2010;62(9):2569-81.
13-Smolen JS, Aletaha D. The assessment of disease activity in rheumatoid arthritis. Clinical & Experimental Rheumatology. 2010;28(3):S18.
14-Li W-G, Zhang X-Y, Wu Y-j, Tian X. Anti-inflammatory effect and mechanism of proanthocyanidins from grape seeds. Acta Pharmacologica Sinica. 2001;22(12):1117-20.
15-Hemmati AA, NAZARI Z, HASANVAND N, AGHEL N, MOHAMMADIAN B. Protective effect of grape seed extract against the fibrogenic effect of bleomycin in rat lung. 2006.
16-Ahmad SF, Zoheir KM, Abdel-Hamied HE, Ashour AE, Bakheet SA, Attia SM, et al. Grape seed proanthocyanidin extract has potent anti-arthritic effects on collagen-induced arthritis by modifying the T cell balance. International Immunopharmacology. 2013;17(1):79-87.
17-Terra X, Montagut G, Bustos M, Llopiz N, Ardèvol A, Bladé C, et al. Grape-seed procyanidins prevent low-grade inflammation by modulating cytokine expression in rats fed a high-fat diet. The Journal of nutritional biochemistry. 2009;20(3):210-8.
18-Cho M-L, Heo Y-J, Park M-K, Oh H-J, Park J-S, Woo Y-J, et al. Grape seed proanthocyanidin extract (GSPE) attenuates collagen-induced arthritis. Immunology letters. 2009;124(2):102-10.
19-Han HM, Hong SH, Park HS, Jung JC, Kim JS, Lee YT, et al. Protective effects of Fructus sophorae extract on collagen-induced arthritis in BALB/c mice. Experimental and therapeutic medicine. 2017;13(1):146-54.