TY - JOUR ID - 49588 TI - تعیین پارامترهای بهینه در حذف فنل از پساب صنایع با استفاده از پر شترمرغ JO - مجله علمی پزشکی جندی شاپور JA - JSMJ LA - fa SN - 2252-052X AU - منشوری, محمد AU - یزدانبخش, احمدرضا AU - دارائی, هستی AD - استادیار گروه بهداشت محیط.گروه بهداشت محیط، دانشکدة بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. AD - دانشیار گروه بهداشت محیط.گروه بهداشت محیط، دانشکدة بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. AD - کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط. گروه بهداشت محیط، دانشکدة بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 11 IS - 5 SP - 457 EP - 466 KW - اسید آمینه KW - پرشترمرغ KW - جاذب KW - فنل DO - N2 - زمینه و هدف: فنل از جمله آلاینده­های آلی موجود در پساب صنایع بوده که به شدت برای انسان و محیط زیست سمی می­باشد. هدف از این مطالعه کاربرد پر شترمرغ به عنوان منبع طبیعی از اسید آمینه­های فعال برای حذف فنل از محلول­های آبی است. روش بررسی: در این مطالعه از پر شترمرغ به عنوان یک جاذب جدید برای حذف فنل در وزن­های 2/0، 3/0، 5/0، 7/0، 1 و 5/1 گرم در 100میلی لیتر استفاده شد و تغییرات اثر زمان، pH، مقدارجاذب و دما در حین فرایند حذف و همچنین تبعیت فرایند جذب از معادلات فروندلیش و لانگمیرمورد بررسی قرار گرفت و از نرم­افزار Excel برای تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شد. یافته­ها: نتایج به دست آمده معلوم کرد که با افزایش مقدار ماده جاذب از g 2/0 تا g 7/0 میزان جذب افزایش می­یابد. جذب فنل با افزایش مقدار pH محلول کاهش می­یابد. همچنین این نتیجه به دست آمد که افزایش زمان تماس تأثیر ویژه­ای (70درصد) در میزان جذب از محلول دارد. نتیجه­گیری: به طور کلی، این جاذب به صورت موفق آمیزی برای تصفیه نمونه­های آبی صنعتی و محلول­های آبی می­تواند به کار رود. UR - https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49588.html L1 - https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49588_ededcbb773532b42fbf4681d7b2632f6.pdf ER -