%0 Journal Article %T بررسی آلودگی‌های انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهواز %J مجله علمی پزشکی جندی شاپور %I دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز %Z 2252-052X %A راهدار, محمود %A وزیریان, بابک %A غلامی, مریم %A گرشاسبی, صبا %D 2012 %\ 01/21/2012 %V 10 %N 6 %P 657-664 %! بررسی آلودگی‌های انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهواز %K آلودگی سبزیجات %K عوامل انگلی %K اهواز %R 10.22118/jsmj.2012.55137 %X زمینه و هدف: شیوع بیماری­های انگلی یکی از مشکلات مهم در بهداشت انسان­ها در بسیاری از کشورها به­خصوص در کشورهای در حال توسعه مانند ایران است و میزان آن در بعضی مناطق تا 90 درصد می­رسد. راه دهانی و مصرف سبزیجات خام یکی از راه­های مهم کسب آلودگی­های انگلی دستگاه گوارش انسان است. این تحقیق یک مطالعة اپیدمیولوژی توصیفی می­باشد و به منظور بررسی میزان آلودگی سبزیجات به عوامل انگلی صورت گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه 40 نمونه سبزی از مزارع کشت در چهار نقطة جغرافیایی اهواز جمع­آوری شد. نمونه­ها بر طبق روش FAO‌ با روش­های رسوبی، شناورسازی و مستقیم مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند. یافته­ها: در این مطالعه 60 درصد نمونه­ها آلوده به تخم نماتودها، 40 درصد آلوده به لارو نماتودها مرحلة شوم عفونی­زا، و 10 درصد نمونه­ها به کیست        تک­یاخته­ها آلوده بودند. نتیجه­ گیری: باید از کودهای انسانی در کشاورزی اجتناب شود و همچنین در شستشوی بهداشتی سبزی­هایی که به­صورت خام مصرف می­شوند، دقت کافی صورت گیرد و با آموزش­دادن اصول بهداشتی به مردم می­توان میزان شیوع بیماری­های انگلی را کاهش داد.  م ع پ 1390؛‌10(6): 657- 664 %U https://jsmj.ajums.ac.ir/article_55137_5a7342748278ac9bd2bdc7c652225b83.pdf