%0 Journal Article %T بررسی میزان آفلاتوکسینM1 در شیرهای تازه )خام و پاستوریزه( گاو در استان خوزستان %J مجله علمی پزشکی جندی شاپور %I دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز %Z 2252-052X %A نوروزی, حسین %A کاظمی, علی %D 2014 %\ 07/23/2014 %V 13 %N 3 %P 327-333 %! بررسی میزان آفلاتوکسینM1 در شیرهای تازه )خام و پاستوریزه( گاو در استان خوزستان %K آفلاتوکسین M1 %K شیر %K HPLC %K اهواز %K شوشتر %K آبادان %R %X زمینه و هدف: آفلاتوکسین M1، سمی مهلک با توان سرطان­زایی بالا می­باشد که در اثر مصرف علوفۀ آلوده توسط دام در شیر ترشح می­گردد. این مطالعه به منظور ارزیابی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام و پاستوریزه در استان خوزستان طی دو فصل زمستان و تابستان انجام گرفت. روش بررسی: 120 نمونه شیر (60 نمونه شیر خام، 60 نمونه شیر پاستوریزه) از مراکز جمع­آوری شیر و سوپر مارکت­ها، در دو فصل تابستان و زمستان سال 1390 تهیه و میزان آفلاتوکسین M1با روش HPLC ارزیابی شد و (05/0>P) معنادار در نظر گرفته شد. یافته­ها: تمام نمونه­های خام و پاستوریزه در زمستان آلوده بودند. میانگین سم در شیر خام و پاستوریزه به­ترتیب ng/ml 009/0±013/0 و ng/ml 0015/0±017/0 در زمستان بود. میزان میانگین سم در شیر خام و پاستوریزه در تابستان به­ترتیب ng/ml0012/0±007/0 و ng/ml001/0±009/0 بود. میانگین میزان سم در شیر خام و پاستوریزه در تابستان نسبت به زمستان کاهش معناداری را نشان داد (05/0>P). میزان آفلاتوکسین M1 یک نمونه شیر پاستوریزه در زمستان بیش از حد مجاز (ng/ml 065/0) بود. نتیجه­ گیری: باتوجه به آلودگی تمام نمونه ها در فصل زمستان شرایط رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین B1 در علوفه بایداز بین برود.   %U https://jsmj.ajums.ac.ir/article_51978_e939b9171922ecad25e60932f912519f.pdf