%0 Journal Article %T ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی با پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودک های شهر اهواز %J مجله علمی پزشکی جندی شاپور %I دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز %Z 2252-052X %A امیری, سودابه %A ویسی, مسعود %A سالکی, مرتضی %A رحمانی, محبوبه %A حقیقی زاده, محمد حسین %D 2017 %\ 05/22/2017 %V 16 %N 1 %P 91-102 %! ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی با پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودک های شهر اهواز %K پوسیدگی دندان %K شاخص توده بدن %K عادات غذایی %R 10.22118/jsmj.2017.46281 %X زمینه و هدف: با توجه به اهمیت عادات غذایی و نقش احتمالی چاقی در ایجاد پوسیدگی، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی بر پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودک­های شهر اهواز انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی_مقطعی 359 نمونه از بین کودکان 6-4 ساله از هر دو جنس به طور تصادفی خوشه ای از مناطق مختلف انتخاب شدند. پرسشنامه طرح که شامل اطلاعات عمومی و فردی از جمله جنس، سن، تحصیلات و شغل والدین و ... ، پرشسنامه بسامد خوراک کمی شامل 59 ماده غذایی استفاده گردید. BMI و dmft اندازه گیری گردید. از نرم افزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته­ ها: همبستگی مثبت معنی­داری میان شاخص پوسیدگی دندان و شاخص توده بدنی (p<0/0512 ,  0/117=r) وجود داشت. همبستگی مثبت معنی­داری میان شاخص پوسیدگی دندان و با مصرف شیرکاکائو و شیرهای طعم دار(P=0/016 ,0/127= r)مصرف چربی ها (P=0/27 ,0/117= r) وجود داشت. نتیجه­ گیری: با افزایش شاخص توده بدنی میزان پوسیدگی دندان افزایش می یابد. بین افزایش مصرف شیرکاکائو، شیرهای طعم دار و چربی ها با افزایش ریسک پوسیدگی دندان رابطه معنی دار مشاهده شد. %U https://jsmj.ajums.ac.ir/article_46281_dc37133e0484ec01d91cdf365fc548c9.pdf