%0 Journal Article %T بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوامولسیون سنتز شده روغن کرچک %J مجله علمی پزشکی جندی شاپور %I دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز %Z 2252-052X %A جوانشیر, اسما %A کریمی‌, احسان %A همایونی تبریزی, مسعود %D 2020 %\ 03/20/2020 %V 19 %N 1 %P 1-9 %! بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوامولسیون سنتز شده روغن کرچک %K کرچک %K نانوامولسیون %K آنتی اکسیدان %K ضد باکتریال %R 10.22118/jsmj.2020.193939.1761 %X زمینه و هدف: هدف از انجام این تحقیق بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوامولسیون روغن کرچک می باشد. روش بررسی: ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی نانو امولسیون روغن کرچک با آزمونهای (1،1-دیفنیل- 2 -پیکریل- هیدرازیل) (DPPH) ، (2،2- آزینو بیس 3-اتیل بنزوتیازولین 6- سلفونیک اسید) (ABTS) و به منظور بررسی خواص ضد میکروبی نانو امولسیون روغن کرچک از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. یافته ها: نتایج آزمون آنتی اکسیدانی نشان می دهد که نانوامولسیون ساخته شده از روغن کرچک قادر به مهار رادیکال های آزاد ABTS و DPPH می باشد که مقادیر IC50 مربوط به هر دو آزمون بترتیب برابر با ۱۷۷.۶۶ و ۲۳۵.۷۹ میکروگرم بر میلی‌ لیتر می باشد. همچنین آزمون ضد باکتریال نشان می دهد قطر هاله عدم رشد این ماده روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 9 میلیمتر می باشد. نتیجه گیری : نتایج این مطالعه بیان می کند که نانوامولسیون حاصل از روغن گیاه کرچک دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریال قوی می باشد همچنین این ماده میتواند در مصارف دارویی مورد استفاده قرار گیرد. %U https://jsmj.ajums.ac.ir/article_108165_75ae4200d68c6adf6626d3fca8bd0634.pdf